тел:   +38067-451-20-44,   +38063-746-29-90,   +38050-224-88-50 13.05.2024, 23:20

Меню сайту


Пошук


Друзі сайту


Форма входу


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS
Головна » 2012 » Травень » 27 » Як вибрати автокрісло
19:42
Як вибрати автокрісло
Сьогоднішніх батьків-водіїв уже не треба агітувати за використання дитячих автокрісел (далі по тексту - а/к). З 1 січня 2006 року ПДР зобов'язують встановлювати їх в автомобілях.

   Які бувають дитячі автокрісла (класифікація)
   
   Для кожної вікової категорії, а значить ваги й розмірної групи швидко зростаючих дітей випускаються різні групи автокрісел, враховуючі особливості кожної вікової категорії. Самі ж дитячі а/к, їх конструкція повинні відповідати Європейському Стандарту Безпеки ЕСЕ R44/03 Universal. По Європейській класифікації всі дитячі автокрксла розділяються на п'ять груп, залежно від ваги дитини.
   
   Група крісел
   Вага дитини
   Зразковий вік дитини
   
   0
   0- 10 кг .
   0-1 рік
   
   0+
   0- 13 кг .
   0-1.5 року
   
   1
   9- 18 кг .
   1-4 року
   
   2
   15- 25 кг .
   3-7 років
   
   3
   22- 36 кг .
   6-10 років
   
   ( група 0 ) Немовля, які ще не можуть самостійно сидіти, рекомендується перевозити тільки в автолюльках, де малята розташовуються лежачи. Автолюльки - це ті ж колиски від колясок, але з можливістю закріплюватися на задньому сидінні автомобіля за допомогою спеціальних кріпильних ременів. Дитина ж фіксується в колисці широким і м'яким ременем, а навколо голови маляти розміщається додатковий захист.
   
   ( група 0+ ) Ці автокрісла-перенесення встановлюються обличчям проти ходу руху на передньому або задньому сидінні - при такій орієнтації маля легше переносить фронтальний удар автомобіля. Крісла цієї групи, як правило, універсальні й можуть використовуватися як перенесення, качалка й просто як стільчик. Деякі можна встановлювати на шасі колясок і використовувати як колиски прогулянкової коляски.
   
   ( група 0+ і 1 ) Крісла цієї групи мають схожу конструкцію, що представляє собою пластикову "мильницю" на силовому каркасі. Ці крісла, як правило, мають кілька положень нахилу ( для пильнування й сну). Встановлюються, у більшості випадків, по ходу руху на заднє сидіння.
   
   ( група 2 і 3 ) Для більш старших дітей випускаються крісла, які передбачають, у міру росту дитину, перехід від використання внутрішніх ременів крісла до зовнішніх автомобільних. Надалі, з ростом дитини, спинку такого автокрісла можна зняти, залишивши тільки його сидіння. Встановлюються тільки по ходу руху, на заднє сидіння.
   
   ( група 3 ) У самій старшій групі, у якості пристрою безпеки використовуються тільки сидіння-підбивки. Дитина в цьому випадку фіксуються штатними автомобільними ременями.
   
   Випускаються також універсальні а/к, так звані крісла-трансформери для дітей, що підходять для декількох груп (1, 2, 3). Ці крісла більш практичні, тому що їх вистачає на більш довгий час.
   
   
   Рекомендації з вибору дитячого автокрісла
   
   У магазинах покупці часто запитують: "Яке автокрісло найкраще?". Прагнуть придбати крісло, у якому можна перевозити дитину від народження й до 12-ти років. На жаль, найкращого а/к, що однаково добре підходить для дітей усіх віків, не існує. Тому, вибираючи а/л треба виходити з наступного:
   
   - А/к повинне відноситися до групи, відповідної до ваги Вашої дитини. Тому перед відвідуванням магазину зважте своє маля.
   
   - На а/к повинен бути значок ECE R44/03, що свідчить про відповідність автокрісла останньому Європейському Стандарту Безпеки. Наявність цього знака означає, що автокрісло успішно пройшло повний цикл Європейських випробувань.
   
   - У а/к дитині повинно бути зручно. Зручність тут є елементом пасивної безпеки, тому що в незручному кріслі дитина почне вередувати й відволікати водія від дороги. Тому перед покупкою постарайтеся, щоб маля примірило крісло, у якому йому буде потрібно провести багато годин.
   
   При цьому, чим молодше дитина, тим важливіше для нього можливість спати під час поїздки. Тому краще, коли крісло може регулюватися по нахилу.
   
   - Для дітей до 3-х років обов'язкові внутрішні Y-подібні або п’ятикрапкові ремені, тому що тільки вони охороняють маля від характерних ушкоджень черевної порожнини й травми хребта.
   
   - У а/к із внутрішніми ременями безпеки, зверніть увагу на матер'яну прокладку в замка-пряжки, що з'єднує ремені в зоні промежини дитини. При фронтальному ударі на це місце прийдуть значні навантаження й прокладка повинна бути досить широкою й пружньою, щоб не травмувати маля, особливо це важливо для хлопчиків.
   
   - Дитяче а/к повинне переноситися й легко встановлюватися у Ваш автомобіль усіма, хто буде возити дитину. Постарайтеся примірити а/к у свою машину.
   
   Інші властивості дитячого а/к збільшують його комфорт, зручність експлуатації.
   
   Новації
   
   У діючих стандартах безпеки бічний захист на є обов'язкової, але провідні виробники а/к намагаються захистити дитину не тільки від фронтальних, але й від бічних ударів. Компанія Bebe Confort розробила систему Safe Side, що представляє собою широкі й міцні боковини у верхній частині автокрісла, які надійно захищають саму вразливу частину дитини - голову.
   
   Перспективна розробка в області дитячих а/к - система Isofix, що дозволяє жорстко фіксувати дитяче а/к в автомобілі. Правда, впровадження цієї системи припускає наявність відповідної частини (адаптера) у самому автомобілі. Тому автоконцерни виробляють єдиний стандарт такого адаптера.
   
   До широкого впровадження Isoifix розробляються різні системи, що підвищують твердість кріплення традиційних дитячих а/к до автомобіля. Так, Bebe Confort випускає а/к Iseos (група 0+/1) із системою ТТ, що додатково натягає ремені, якими крісло кріпиться до автомобіля. Це, у тому числі, спрощує його правильне встановлення.
   
   З'являються а/к, здатні підбудовуватися під конкретні розміри й зріст дитини.
   Зокрема, а/кIseos (група 0+/1) компанії Bebe Confort оснащене системою Modulo Safe, що дозволяє плавно змінювати нахил крісла і його внутрішній обсяг, залежно від розміру маля й одягу на ньому. А в моделі Hipsos (група 2/3) можна одночасно змінювати висоту підголівника й ширину боковин, тобто а/к росте разом з дитиною.
   
   Аксесуари
   
   Більшість виробників а/ до поставляє до них великий вибір аксесуарів: вкладиші, змінні чохли, сонцезахисні шторки, іграшки й, навіть, протимоскітні сітки.

http://pdrrussia.com/index.php?aid=397
Переглядів: 859 | Додав: Karat
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz