тел:   +38067-451-20-44,   +38063-746-29-90,   +38050-224-88-50 14.05.2024, 14:44

Меню сайту


Пошук


Друзі сайту


Форма входу


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас, Гість · RSS
Головна » 2013 » Вересень » 20 » Як правильно заправляти автомобіль?
19:43
Як правильно заправляти автомобіль?
         Отже, кожен залізний кінь рано чи пізно вимагає заправки. Де найкраще заправляти? Як правильно заправляти? І коли це потрібно робити? Ці питання часто мучать водіїв. Давайте разом спробуємо знайти на них відповіді.
   Коли заправляти?
Про те, що пора заправитися, можна дізнатися за допомогою покажчика рівня палива. Як правило, покажчики забезпечені сигнальною лампочкою, яка починає світитись, коли рівень палива близький до мінімально допустимого.
Бензин закінчується не відразу, а поступово. Спочатку на поворотах, підйомах і при різкому прискоренні. Якщо відчуваєте, що до заправки не дотягнете, з'їжджайте на узбіччя.
Тепер у вас три виходи. Навідатися на найближчу АЗС з якою-небудь ємністю і прикупити трохи бензину. Або доставити автомобіль на заправку, наприклад, на буксирі. Третій варіант - попросити в інших водіїв трохи дорогоцінного палива. Природно, не безоплатно.
Проте до таких крайнощів доходити не потрібно. Зазвичай покажчик рівня палива розмічений не в літрах, а в частках: «порожній», «половина», «повний» або «0», «1 / 2», «4 / 4». Причому через особливості датчика рівня палива ближче до кінця бензин починає спадати швидше. Візьміть за звичку заправлятися, коли стрілка покажчика перевалить за позначку «половина».
   Де заправляти?
Запам'ятайте найголовніше – будь-де заправлятися не потрібно. Бензин дуже сильно відрізняється за якістю на різних заправках. Дізнайтеся у друзів, знайомих, сусідів по автостоянці або гаражу, де заправляються вони. Як правило у кожної заправки у вашому районі є своя «репутація». Виберіть пару-трійку хороших АЗС, і прагніть заправлятися тільки на них.
   Як заправляти?
Дізнайтесь, де на кузові машини розташований люк бензобака. Тут єдиних стандартів немає, він може бути і зліва, і справа, і ззаду. Під'їжджати до бензоконки потрібно з того боку, на якій він розташований. Не притискайтеся занадто близько до колонки, це ускладнить заправку.
Після зупинки, заглушіть двигун. На деяких АЗС, перед заправкою вимагають висадити пасажирів. Ці вимоги пов'язані із забезпеченням пожежної безпеки. Звичайно ж, курити на автозаправці суворо заборонено.
Відкрийте лючок бензобака. Заздалегідь потрібно подивитися в інструкції до автомобіля як це робиться. На більшості автомобілів лючок відкривається з салону.
Важливо пам'ятати, який тип палива потрібен вашій машині: дизельне або бензин. В жодному разі не заправляйте бензинові авто дизельним паливом і навпаки. Це може привести до серйозного псування двигуна. Якщо ваш автомобіль їздить на бензині, потрібно знати, бензин якої марки «їсть» ваш автомобіль. Арма Моторс радить заправляти ваш Рено бензином АІ-95, хоча деякі моделі можна заправляти і АІ-92. Уточніть в інструкції до автомобіля, який бензин підходить саме до вашого авто.
Якщо до Вас підійшов заправник, повідомте йому марку бензину, який збираєтеся залити в бак. Після цього відправляйтеся в касу його оплачувати. У касі ви можете вказати або конкретне число літрів або заправку «до повного баку». Не забудьте про чек. Сплативши бензин, повертайтеся до свого залізного коня.
Якщо на АЗС немає заправників - нічого страшного. Акуратно знімаєте заправний пістолет з бензоколонки, і вставляєте в горловину бензобака. Тиснете на важіль («курок»). На бензоколонці побіжать цифри, відраховуючи число закачаних літрів і вартість заправки.
Якщо заправляли певне число літрів, колонка сама відключить подачу палива, коли весь бензин виявиться у вашому бензобаку. У разі «до повного бака», подача бензину автоматично зупиниться, як тільки він буде заповнений.
Обережно виймаєте заправний пістолет (залишки бензину, що витікає, можуть облити вас або вашу машину) і вішаєте його на бензоколонку.
   Не забули закрити люк бензобака? Відмінно!
   Якщо заправлялися до повного баку, візьміть у касира решту.
   От і все. З повним баком і відмінним настроєм вирушаєте в дорогу!

Переглядів: 678 | Додав: Karat
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz